have it your way, HAVE IT MY WAY





olika annandags jobb

medan somliga jobbar på blanda goaste drinkarna eller få ner sista ölen så ska jag iväg och jobba. kanske i samma miljö som de flesta också kommer vistas under ikväll. men under olika omständigheter haha. medan vissa får plocka glasen och diska dem får andra dricka ur dem ;) ja det blir scotsman ikväll. hoppas på en lugn helg så jag hinner med sista bussen hem men det är tvekis, alla vill väl ut och roa sig efter två dagars stillasittande. kul att amandra har sin första helg där ikv med mig iaf. blir en joli ersättare! välkommen tillbaka till vardagen erica, jullovet är nu slut. ha göy ikväll alla lediga :D puss ba!!

nattuggla

jag vet inte vad jag gör uppe nu? det gör säkert inte du heller

look up

om jag nån gång känner mig ensam i mitt stora nya, tomma rum ska caci skriva mig en lista på vad jag ska tänka på (: bland annat att jag är stark och självständig, jag kan göra vad jag vill, jag har stora drömmar, ett bra jobb, riktigt fint boende och galet snyggt tak. kommer ta bra många år för mig och massor av pengar för att kunna ligga under något så fint igen haha. discokulan i mitten gör inte saken dåligare ;) synd bara att jag inte har så många gäster i närheten att bjuda in. men kära syster kommer precis om en vecka för att spendera helgen med mig. jag tror jag längtar ihjäl mig redan nu my love :D joli eller caci om ni längtar tillbaka så finns hjärterum och sängrum åt er med hihi.

"nu är det lika långt till stjärnorna, som stjärnorna till dig"

i-lands problem

jag har verkligen lagt på mig sen jag kom hit. i prylväg alltå ;) tur att jag köpt mig en ny rosa samsonite resväska så jag får med mig mina prylar hem nån gång sen haha. men först ska grejerna fraktas till bislet. har nyss packat ihop hela min röda gammla resväska full till max. jag och caci ska senare ta en första sväng över med lite grejer till det nya rummet. alla mina nya sambos eller vad man ska kalla dem, är hemma över julen så får ikväll snoka igenom lägenheten själv lite hihi.

julnöjd erica

uppdrag utfört och upp till bevis. jag och caci har utan familj tagit oss igenom denna julafton i oslo. dagen har varit riktigt mysig från början till slut. en stor fet släkt plus mat så man spricker behövs inte varje år. det går bra att gå mot strömmen, kanske inte allt för ofta då. då försvinner den spännande magin med hela julen. 
      just nu ligger caci och små snarkar bredvid mig i soffan efter vi sett film, hon missade slutet. känner nästan för att lägga mig brevid och somna in också. samtidigt hör jag andra märkliga ljud. tro det eller ej, men det låter som våra grannar har sex väggen brevid. ett flertal gånger förut har vi hört vad de gjort, jag pratar om andra saker nu då men just nu hör jag verkligen märkliga ljud nanting! yy inte på julafton!
     i vart fall så har vi sen sist sett kalle hundra gånger om, fast i olika versioner. tycker nästan den norska var roligare med mimmi och musse pigg och deras vänner. sedan käkade vi vårt eget lilla julbord som faktiskt blev strörre än vi beräknat. rester bestående av köttbullar och röbetssallad kvarstår till imorrn we! efter fina julklappar öppnats från våra sambos, tack till alla (: så såg vi karl-bertils jul och på det sedan narnia.
    som grädden på moset avslutade vi kvällen med att se filmen wanted med glass och bär i en skål i knät. eftersom caci nu somnat får vi ta våra nattvåfflor imorgon till frukost med choklad på. mums! då är jag äntligen ledig. spa hela förmiddagen står på schemat sedan packa ihop grejer och flytta över till mitt nya rum på bislet. det ska bli spännande. åter igen, god jul på alla :)

julaften (:


två färdigjobbade jul-jäntor (: nu befinner jag mig i hasle soffan med caci och är i väntans stund på kalle (= det blev en lugn mysig dag med pepparkakor, kaffe, choklad och trevliga god jul önskande människor på jobbet. många svenskar och norrmän funderade på varför jag stod bakom disken på självaste julafton på en norsk affär när jag är svensk haha. blev ett antal svar på tal om att ska vara här under julen, klara mig själv och att det går bra ändå :) omtänksamhet i massor. här i oslo lyser faktiskt solen idag och det finns ingen snö, så lite rart är det som norrmännen säger om märkligt. kalle på g nu. varmt god jul till alla  

TWILIGT

"ingen kommer att ge upp ikväll och jag kommer inte att ge vika, för jag vet vad jag vill"
 
- hett så hett. massor av kärlek till denna underbara, helt fängslande film. går inte att sätta ord på känslan i mig efter detta känslo-stormiga drama. det är en av de absolut bästa filmer jag någonsin sett i mitt liv. varmt att rekomendera. Robert Pattinson gör inte saken lättare, å vampyr kyss mig med.


5-3=2

igår känndes det lite vemodigt och samtidigt stressigt. jag och caci följde med och vinkade av johannorna på tåget som tog dem hem till umeå. vi fastnade nästan i tågets korridor av allt folk som inte släppte oss förbi haha. tråkigt att bäste flyttar hem :( men vi ses snart igen. sara som tyst lämnade hasle igårmorse och isan kommer ju tillbaka. grejt tjejer! här i hasle har jag och caci tagit över masters bed haha, ne men storsängen! känndes väldigt konstigt att ha så mycket plats, lite omysigt visst caci? men erkänner att dynan känndes lite bekvämare ja

idag på jobbet blev det övertid pga av julrush. å vad folk inhandlar julklappar! tur jag kan slappa en hel månad med mina som jag tar hem i januari till familia. efter jobbet mötte jag upp en av mina nya lägenhetskamrater på stan. fick min egen nyckel, önskade honom (han hetrer haukon btw haha) god jul och inhandlade sedan julmat. blev lite tvättning, mys i soffan med the hills och telefonsamtal hem ikväll. familjen har börjat måla om i min stuga i täfteå, å vad jag längtar dit. en badtunna kväll med ett isdopp som förra julaftonen innehöll skulle inte vara fel. men jag och cai håller oss på torra land i år haha. nu ska jag avsluta, krypa ner brvid caci, eller inte så tätt längre och sova ut. sovmorgon, jobb och sedan twilight imorrn. uppesittarkväll (:

full ute, full inne, full i sinne

ja kort sagt och beskrivet om fröken janssons gårdag oh ja.
sista kvällen med gänget i hasle ikv. det blir pepparkakor,
glögg, clementiner, brieost, annat gott och en sista julmys
kväll med oss alla samlade. därför bort med dator nu. Puss

påskrivet

undertecknat och klart. ikväll har jag signerat kontraktet för mitt första boende under 2009. två månader själv på bislet i ett kollektiv. fyra jäntor byts ut mot fyra guttar. kommer verkligen bli annorlunda. från öst till väst, från tunnelbana till trick, från litet rum till bamsestort, från delad säng till egen och från hårdbrömackor till brödrost ;) dock blir det ingen microgröt på morgonen och en liten ordinarie tv jämfört med våran megastora haha. random med allt som sker just nu. joli flyttar hem på söndag och julafton om en vecka? tokigt, tokigt.  

riktigt morsomt

nu är jag precis hemkommen efter en trevlig söndags kväll ute. obersvera söndagskväll! efter tommen vunnit robinsson, vi alla förnöjda och jag och joli klunkat i oss några drinkar så mötte vi upp fyra scotsman tjejer på cafe sör. mysigt ställe, mysig musik och mysigt sällskap.
      det blev öl och massa prat innan jag och joli hoppade på sista tunnelbanan hem. de for iväg och skulle kolla om läget på blå och om det fortfarande höll öppet. även om jag fick låna leg så lockade en säker hemfärd med joli. hoppas på fler återsenden med gänget ikv, det var en kul kombo.
     nu är jag fortfarabde lagomt smålullig men också galet trött så min säng lockar lockar starkt nanting. ett vuxet uttryck kommer nu kanske men man måste väl tänka på morgondagen? har jag gjort det tidigare i helgen? nja, inte de så dax för det nu. riktigt göj får det bli på fredag ist (: all night long. jag längtar! godnatt och hej hej till en ny arbetsdag imorrn

ska vi testa en söndag?

sen sist har jag spenderat mina värdefulla timmar på jobbet. men inget slöseri på tid. det har varit en kul helg både på morris och scotsman (: fast jobbar helgen är ju inte över än, om en timme är jag på väg igen.
      igår var det lugnt på fyllefronten efter karl johans gate. utöver det vanliga hade jag ingen stress med något. brukar vanligtvis hata öl så jag vill spy haha. så nöjd med den sätta stämmningen ägnade jag mina timmar till att äta gratis pizza, hänga med bartenderna och spana in den nya snygga, något muskulösa och vilsna vakten. grr!! han borde alla få se, drömma lite om och bi pirrig i magen av haha.
      när kvällen var slut började jag känna lite vemod. igår var ju sista gången jag och johanna jobbade natt tillsammans innan hon flyttar hem :( boring. så därför satte vi oss utanför den stängda puben och unnade oss seven elevens carlzone, coca cola och en cookie mums. ett bra happy ending med min bästa vän. mitt i käkandet kom daglig ledare ut och erbjöd oss skjuts hem. så efter en all over town färd i en skrutt i bil i hög och olåvlig fart med myket skratt med dj;en och jörgen i baksätet så hamnade vi på hemmaplan i hasle. 
     efter ännu lite mer nattfika, min aptit existerar ju endast då i detta land haha så sov jag över hos joli i storsängen. våra andra homies hade visst däckat på grönland efter vad caci yran om på fyllan till joli. men isan berättade nyss motsägelsefullt att det inte stämmde in på henne. ingen däckande alls på någon eller? ;) haha
     Ikväll är det final av robinsson. efter tommen eller britt förhoppningsvis vunnit ska jag och joli fara ut med några tjejer från scotsman. vi ska testa på norges uteliv på en självaste söndag haha. vem vet vad man stöter på då? men det är ju typ enda dagen de anställda har tid på scottis. så blir väl kanske en drink eller två för att komma in i rätt stämmning till grand finale robinsson haha.
      nu ska jag klä mig lite dress for success så jag säljer många dyra väskor. 

PUSS
    

vilken känsloresa

jag säger bara hej ba. just nu sitter jag och läser istället för att skriver i min dagbok. men några rader, roligheter och händelser har jag då fått nedsrkrivna. hur som helst det har precis gått upp för mig att livet är som en enda stor karusell med känslor. ibland mår man så dåligt och bara vill spy efteråt medan andra åk ger en tokigt mycket fjärilar i magen och man vill bara göra det igen. vilken soppa, exakt som karusellen som snurrar om och om igen om vartannat och aldrig står still.


koppla av lite mer

Idag är jag ledig från morris. jag ska inte kliva upp från sängen förutom för att tömma tvättmaskinen och äta. eller kanske kommer göra det i sängen också haha. ska ägna lite tid åt mig själv och njuta av ensamheten här hemma fram till klockan 6 då kvällsjobbet börjar. så riktigt ledig är jag inte, verkligen inte. inte denna helg gah. jobb, jobb, jobb. så pass på nu erica. men min dag har börjat med att jag varit lite rastlös. vad ska man göra när man är ledig egentligen? har man gått och blivit jobbnarkoman? hoppas inte. nu ska jag iaf sätta på p3 och skriva lite dagbok. den behöver uppdateras NANTING!! jag är sämst. ska nog köpa mig en ny, en riktig snygg bok, så jag känner mig mer motiverad att skriva än i dig dator!

20090126 10:05 @ UMEÅ C

:) bokat och klart för en veckas ferie weee!!  


SLEEPY?

not! jag vill fortfarande inte gå och sova. nu efter två efterlängtade avsnitt av despret har jag istället blivit pigg. gah jag måste tvinga mig själv. ska lägga mig ner i sängen, sätta på mp3 med goaste kanye west och drömma lite om kallare ställen att trivas på, fjällich


var tid har sin glans

nu är alla i lyan fyllda nitton. välkommen in i klubben caci :) vi firade henne ikväll på restaurang. sprang runt med joli efter jobbet och sökte efter en kina restaurang eftesom vi vet hon gillar kinamat. vi fann ett mysigt ställe där vi alla sambos och spånis som är här på besök, spenderade kvällen. kycklig med cahewnötter och grönsaker mums! mammas älsklingsrätt, min med härdan efter. eller det var kanske extra gott för vi aldrig varit ute på restaurang alla tillsamman innan. tror födelsedagsbarnet var nöjd med kvällen och presenterna efter vi avslutade med en glass på donken :) var sak har sin tid, var tid har sin glans, var glans har sin nyans hahaha nyansen just nu är glitter. hälriga tider! vilken tönt jag är. nu ska jag se desperet innan jag kryper till kojs. pussba!!

4 + 1

jag är fortfarande uppe. kom på annat kul i helgen som hänt. jag erica tog för första gången i fredags, hemma hos lina och sara min första tugga av maträtten suchi. över mina förväntningar smakade det inte alls så tokigt, farligt som jag hade tänkt mig. med lite godis efteråt och tvkikande så var jag som de säger här, förnöjd med kvällen. han även prata med hanna wallin för första gången på telen. riktigt morsomt :D

mamma räddade även min nyårsafton under kvällen. hittat ett par skor här som jag bara måste ha men som tagit slut. familjen drog dirr på strömpilen och köpte silver skorna åt mig. världens bästa janssons!! även om jag inte vet planer för själva aftonen så är outfitten redan klar. det ordnar sig, det gör det alltid, det löser sig.. dock tråkigt att två kära härifrån flyttar hem och spenderat nyttårsafton i u me ah. ni hemma kan få glädjas med joli och caci istället, tänk inte på mig.

slutligen att berätta så har jag följt min magkänsla. efter nyår eller kanske innan, från den 21 december så flyttar jag in i ett kolektiv på bislett med 4 guttar på 22 bast. det kommer både bli spännande och roligt men samtidigt vemodigt att skiljas från hasle-sabosen. ingen blir ju som förut efter nyår hur som helst så jag får gilla läget, som jag tror jag förhoppningsvis kommer att göra ;) vi får väl se!

LOVE

nytt kapitel i storyn om missy

jag håller mig visst vaken ändå. är för trött för att orka förflytta mig till sängen och lägga mig, fast jag är sjukt sliten haha. dagen slutade? började på jobbet idag klockan kvart i två, med stora löpkliv innan. illa fröken jansson, skulle ju vara på plats halv två. men som man bäddar får man ligga. gårdagskvällen var riktigt najs, förfest på grönland hos brudarna där med både gamla bekanta ansikten och några nya. blev några drinkar och förfriskningar med sommarspriten som jag och isan njöt av många goda stunder i sommras med. lagom redo for vi alla rätt sent ner på byn för en såkallad krogrunda. hade nog för mycket önsketänkande där ett tag om en viss person men saker och ting blir ju aldrig som man tänkt sig. det borde man lärt sig vid det här laget tycker jag. men det förstörde inte kvällen. efter skratt, go musik och lite nya ansikten så slutade kvällen till sist med att jag och joli hamnade på ett trevligt, mest random nattspill med nå norskar. kosligt var det.

dagen efter bruden lookalike

den här helgen hände det mycket. mycket som var roligt, nej är roligt :)
ingen skrivlust nu, uppdate imorrn då caci fyller nitton bast som pappa
säger haha, godnatt till en underbar värld


OLIVER FETAOST KYCKLING SNÖ OCH KOSLIGA JOBBARKOMPISAR

idag var det äntligen dax för julbord för morris personal. eller julbord och julbord, det blev ingen julmat utan tapas som jag aldrig tidigare testat på. kan härmed fortsatt glatt rekomenderas av mig, mums var riktigt gott. för första gången på tre månader åt jag riktigt vällagad god mat betående bland annat av oliver, fetaost, scampi, kycklingspett, parmaskinka, vitlöksbröd, potatissallad och kött. tillsammans med vinet och plus desserten så jag njöt av varenda minut. många nöjda, mätta magar lämnade sedan restaurangen vid elva för hemfärd i snövädret. promenerad med chefen sista biten till tunnelbanan. hon berättade återigen att hon flyttat hit ung för att bo i oslo några månader som blev några år, som nu hunnit bli hela femton år. hejba vad tiden går fort. tänk om ens öde slutar upp så? Nä inte planerat :) men oslo är lätt att älska. på vägen hem med mp3n i öronen, tjockaste vinterjackan och snön som lätt dalade ner så blev jag så innerigt vinterlycklig igen. lyckopiller rus i massor. jag älskar vintern och längtar till fjällen. JAG ÄLSKAR SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

1 december

nu är julen på g, på riktigt. det känns här i hasle. jag och isan ligger än kvar i soffan under varma goa täcken efter sett det första avsnittet av den svenska julkalendern. julmusiken spelas på lagom volym och julstjärnan förgyller julstämmningen i fönstret. nu är det dax för morgonfika sen bär det in mot stan. ska köpa lite julklappar innan jag sent som halv ett börjar jobbet. julkram på alla idag (:

all i want for christmas is you yeah

RSS 2.0