jag är också snygg för valborg

fast inte inför utgång utan till jobbet. den här valborgsmässoafton blir inte som de vanliga. = röbäckarna går all in i skogen, på böles eller ute i stugor i en annan dimma haha. men jag taggar med kunglig musik och sminkar mig snyggt ändå med anna. ska bli årets kväll har jag hört. bäst att göra sig förberedd :b vart ni än är hoppas solen strålar lika fint som oslo glänser idag och tat lugnt i kväll gott folk ;) alla vet ju hur valborg brukar sluta..

strawberry89


idag gjorde jag även jordgubbspremiär, mumms. saknar dock min egen lilla jordgubbe at home in u me ahh ;) kom hit joli och frossa i sommar med mig.

bomber i baren

för alla som inte vet, ja alla som inte bor här i norge så jobbar jag på en av oslos största pubar i tre våningar efter huvudgatan. hit kommer alla, verkligen alla typer av norrmänn och turister. joli kan intyga om vilka personligheter som gästar scotsman, exempelvis ninjamannen haha. sedan har vi våra trygga pils-stammisar som hänger i pub1 varje dag som jimmy, jörgen och mario känner väl sedan år tillbaka. galna historier berättas flitigt om vartannat vad som skett under åren. nu efter mina ryddrundor kan jag själv berätta om två händelser jag aldrig kommer glömma. jag bjuder på smakprovet från helgen som var.

* i fredags dök en blond, vitklädd, ganska sminkad fyrtioårig kvinna upp. hon såg ändå rätt snygg ut för att vara så gammal bakom den höga bardisken. men jag såg inte allt. hon och jimmy-bartender snackade gamla minnen och fjantade sig tillsammans brevid disken och mig. men jimmy har en tendens till att driva med folk inklusive mig, så han vrängde lite på historien och minnet av händelsen som de snackade om. det slutade med att hon skulle ge igen. så hon hoppade upp från golvet, hängde sig över disken och flachade ena bröstet.
       nu såg jag allt. hon var inte vilken vanlig kvinna som helst utan hon hade värdens sillipattar. jag trodde inte mina ögon, det var fotbollssize. det här var chock nummer ett haha. jag och jimmy skrattade gott och hon lika mycket med. hon fortsatte sedan flamsa, dricka vidare och hänga i baren.
       efter någon timme och några dinkar senare så ser jag henne stå vid scenen framför dansgolvet, på en liten trapp där bandet spelar. jimmy stannar upp mig i glasplockandet och säger titta, nu ska X flacha puppena. nu kom chock nummer två. på scenen gungade hon med lite till musiken och vips i takt med refrängen så åkte den lilla toppen upp. två bomber flachades inför alla på dansgolvet och hela scotten. jag dog innombords haha

annars bjöd helgen på gratis pizza av pizzabagaren, "gissa landet vars från vars vakterna kommer" och massa kul trams fast det var mycket att göra. på söndagen efter jag, linn anna och linnea promenerat till grunerlokka och ätit ute i solen så stupade jag däremot i sängen. i fyra timmar var jag så gott som stendöd sa mina sambos som hunnit med en hel del hemma medan jag var i min drömvärld.
igår blev det pizzabjudning på morris på personalmötet och idag har jag bara slappat i soffan till paradise hotel norge. överaskades idag av isan som tittade förbi på jobbet (: det var trevligt. allt för länge sedan vi sågs. imorrn ska jag hänga med annasjö och på torsdag, själavaste valborg så blir det ingen fylla. ersätter traditionen med att underhålla fok på fylla på scotten. lika så spenderar ja fredag och lördag där med. på återseende :)

ljudet av dig


vem vill inte till peace&love i sommar och skrika sig
hes till moneybrother? ;) jag kan inte längta till annat
än att tappa stämman under någon timme eller två

nytt: born under a bad sign

meet me at home

lucky news today. min käre far överaskade mig idag på telefonsvararen. han hade köpt mig en ny dator. hundra kramar till han, när de kommer ner med den. inte för att vara nörd men efter nästan två månader utan egen dator börjar jag få abstinens av min kära, saknade musik. sedan har jag otroligt många serier med efterlängtade avsnitt jag vill ladda ner. nördiga jag,  ja jag vet haha.
       idag för övrigt så fick jag min semester godkänd och hembiljetten är nu bokad. 09.40 på midsommaraftons morgonen landar jag på alvik i umeå. å vad jag ser fram emot att komma hem på en riktigt svensk traditionell dag. umeå och täfteå, ge mig sommar och sol i massor! :)

jag är fisk. börja inte gilla mig. jag är för svår för dig

i måndags tog jag mig en tripp ensam till götet. fick lite nostalgi minnen som ploppade upp här och där från när jag jossan och pontes var ner över gothia. det var tider, fotbollstider. kom faktiskt hem med lite shopping för att vara jag. men det är bra, det är nya jag. bästa köpet blev ett par bruna gladiatorsandaler i skin från nilsson. i like! annars kom jag hem med lite sommarkläder som jag letat efter. på väg hem fastnade bussen dock i tullen. i en timme och tio minuter letade tullare och en hund igenom allt vad som gick. smådrygt, ja.
       om tre veckor kommer familjen jansson på besök så jag har gjort en lite göra lista med dem. sedan om fyra veckor är det 17maj då joli kommer hit och medverkar i folkfesten här ;) sedan är det inte så länge kvar till 18juni då jag tänkte åka hem på semester. tiden går så fort så jag blir rädd. aja nu ska jag ut i solen och göra stan snabbt innan jobbet. pöss

grr

monki
topshop
weekday
MQ
åhlens
solo

jag ska dra mitt kort imorrn
godnatt :D


stort smil åt allt

varje dag ler jag lika stort när jag kliver upp på morgonen och solen värmer varmare ute på väg till jobbet. oslo är riktigt vackert nu och lika så alla tvåbenta varelser i mottsatt kön som jag bländas av. precis som edward cullen i twilight haha. whatever! jag hade förra helgen årets första semester som jag spenderade i åre med joli.
      tack för värdens bästa helg men värdens bästa vän :) det finns ingen som får mig att må så bra som du och ingen att ha lika kul med som dig. under fem dagar han jag med med fyra dagars utgång (vi han inte ens med hälften typ) med generöst nytt folk ;) tre dagars njutning på bra carvingskidor nedför åreskutan i solsken och inimellan lite slapptid, afterski, efterlängtad hamburgare på max, span på snowboardkillar, telefonsamtal till saknade själar och några turer på systemet ;D den perfekta påskhelgen!
     nu i helgen har jag bara jobbat på scotten. riktigt bra helg vad gäller både personalen, folket där och dricksen. har tagit på mig att rycka in nästa helg också så blir nu tre helger på raken där. men det är kul att jobba så nemas problemas, jag trivs i sällskap av "familjen" som alla blivit där.
      därefter min fria helg om tre veckor kommer familjen jansson på besök :D jag längtar otroligt! så för att kunna roa mig ska jag och annasjö kanske ut på torsdag samt är cheep monday fösta mångdagen i maj inbokad yeah!
      nu ska jag krypa i sängs. borde gjort det det för länge sedan för jag ska till gbg imorrn tidigt för att shoppa men fastnade här. idag för övrigt har jag först tagit en söndagskaffe med lina och cecile sedan ätit langos. lina bjöd med mig på middag hemma hos henne. langos med cremefreich, lök och räkor är varmt att rekomendera! NJUT, det gjorde jag. dock är jag proppmätt nu men magen och jag är ändå belåten, jag njuter av livet (: PUSSAR


yatzi

vill berätta om måndagskvällen som också slutade med utgång och fyra timmar sömn haha. det var ju cheep monday som jag och anna taggat länge. men den historien får vänta. ska göra mig i ordning för jobbet nu. puss på allt, livet leker :D kom hit och lek det med mig darlings hemma

ps. ikväll tar jag nattbussen till åre, glad påske babes! d.s

jag är ingen prydd rydd

i söndags sov jag verkligen ut. tog mig en tur till isberg och hämtade mitt käk jag inte fick med vid flytten. ringde sedan ute i solen och grattade pontes på tjugoårsdagen. lika varmt som solen värmde mig utan på, så värmde hennes röst innuti. å vad jag saknar vissa människor hemma. ta åt er i massor!!! :)
       vid åtta tiden, färdig för en lugn förfest som det egentligen var tänkt så gick jag ner till solli och hem till maja. anna var där, vi tog oss ett glas vin och gick sedan på affären för att köpa en present till thomas. blev jordgubbar och kondomer, vi ryddar tyckte det passade bra till en nybliven tjugotreåring haha. väl framme hos thomas och david sjöng vi lite och tog plats i soffan bland de andra. vi skulle bara dricka lite men det säger man bara. festar man med störredelen killar + att de är bartenders allihopen är det svårt att tacka nej. de vet ju det godaste som ska sköljas ner i halsen.
       tillsammans var vi var väl ca 13 pers på förfesten med hälften droppade av kring tolv då vi andra begav oss ut. jag och anna hade bara tänkt att följa med in på grandhotell och kolla läget men kvällen blev längre än förväntat.  på vägen dit kom hannas bag in box låda fram som glatt tömdes av alla taggade på söndagskvällen. 
      framme på grandhotell som ligger mitt efter karl johan och sex våningar upp i baren, på takterassen så mötte vi upp jörgen och sondre som dragit tidigare. stället var proppfullt av folk i branchen och lokalen superduper. direkt landade öl i våra händer, som stannade där hela kvällen. påfyllning på påfyllning haha gick till och med runt med två stycken i handen större delen av natten. vi dansade och höll ihop allesammans hela kvällen. vi var ett riktigt härligt gäng och jag hade kalas kul. fast de rent av söp ner oss tre tjejer kan man väl säga haha.
       lagomt runda om fötterna halv fyra så var det dax för hemgång. hej då vackra utsikt över oslo från den flotta takterassen, på återseende ;) eskorterades hem tryggt till bislet efter blivit bjuden på panini och apelsinjuice och halv fem somnade jag.
       vaknade i panik klockan fem i nio på måndagmorgonen. jag skulle ju vara på jobbet nio haha. ibland tror jag man har någon inställd klocka innom sig som säger till du måste vakna. jag hoppade i kläderna brevid sängen och löpte till jobbet. kvart över möttes jag av en gullig mette som skickade iväg mig till narvesen för att köpa frukost. man måste ha i mat i magen för att kunna jobba envisades hon. återigen 4 timmar sömn och jobb på det, var 3 gången på 4 dagar.. men det var det värt det.


tillbaka spolning

för drygt en vecka sedan nu på tisdagen styrde jag kosan tillbaka till stan och kära bislet. max en kvarts promenix till jobbet mm.. i like (: fick mig ett styrketräningspass kan jag lova när väskorna släpades upp fyra trappor upp utan hiss, men det behövs i detta laget. min kropp har mjuknat eller rättare sagt mina muskler efter jag flyttat hit. tid för förändring efter åretrippen har jag lovat mig själv.
       på onsdag kväll/natt jobbade jag extra på scotten. superskönt att slippa slita som på helgerna utan bara stå och snacka hela tiden. vart dock lite slitsamt på torsdagmorgon då jag började nio men efter den här veckan är jag mer än härdad kan jag lova haha. inte många timmars sömn alls. 
     efter jobbet på torsdagen mötte jag upp lina och ingebjörg på tullins cafe för en löningspils men ingen av oss var supersugna på öl, så vi firade med ceasarsallad och varmchoklad. tullins måste vara stans mysigaste häng och mat, alltid ett säkert kort. dock tog lina fel kort, gråtande på fredagmorgon ringde hon och hade blivit matförgiftad trodde hon. allt kom upp, stackars krake. på kvällen jobbade jag sedan på scotten. både fredag och lördagkväll var lugn så det blev mycket spring och prat med anna och maja på etagerna över mig. vid kvällens slut gick jag tryggt hem med några bartenders och lovade sedan att dyka upp söndagkväll på thomas födelsedag. det skulle bli förfest och sedan utgång med personalen från scotsman.. ;)

kära fd läsare

som jag säkert tappat nu vid detta laget haha men saker har sin förklaring. min dator är typ död, funkar ibland. pallar inte låna allas hela tiden så är det. men stort MEN jag lever loppan här i oslo. det har på senaste tiden skett så mkt att ingen skulle orka läsa ett inlägget om allt ;D hur som havre bjuder jag på en snabbis eller två:

förra helgen trodde jag att jag skulle njuta av att vara ensam på helsfyr. dock var jag inte hemma så överdrivet mkt, vart rastlös av att ingen kom hem så höll mig borta haha. på fredagen spisade jag suchi med lina, lite av en tradition. förstår inte varför jag inte vågat testa förens nu, i love it. kommer ihåg min och lindornas 17,18 och 19 års listor där det alltid stått med. vi såg sedan film chillade med hennes girlies och sågs sedan igen på lödagmorgon på jobbet. bestämde då med tone att vi skulle ta en pils så efter en lång arbetsdag, begav jag mig till majorstuen.
       på en mysig bar klunkade jag i mig några öl och taggade sommaren med henne fram till nästa station, impuls förfesten. ida från min fd parallelklass och sandra inveterade mig tidigare på kvällen så vi gick dit. en tredjedel svenskar, umeåfolk (okännda) och resten norskar var en bra kombi. så det slutade med att vi sent drog på yatzi.
       men där överaskades jag av både en timmes tidigare stängning (sommartiden suck) och av ett ansikte jag inte förväntat mig att se. önskar jag inte gjorde det alls, fast det är det vackraste ansikte jag träffat i norge, det vill också säga han var svensk! vi håller ställningen här. men ändå, killar alltså, gah inte att försöka sig på seriöst känner jag. dock avslutade jag kvällen som en kille kan man väl säga haha. johanna skrattade ihjäl sig på telefonen dagen efter när jag förklarade hur svinig jag var ;) men ibland må man höhö. nu ska jag ringa till bästis som jag inte träffat på över fyra månader som jag får träffa på torsdag morgon. PÅSK I ÅRE :D


.. to be continued


RSS 2.0