destination UMEÅ

Nu vill jag att denna timma ska gå fort så jag äntligen kan sätta mig på tåget hem (: men jag vill inte att veckan hemma och i hemavan ska gå lika fort. ska bli skönt att komma hem på lov efter fem månader och få mig en dos av de bästa vännerna hemma. sedan är jag redo igen för kommande tid. vår a la oslo :)

ankomst umeå 26/1 klockan 10.05
avgång mot oslo 2/2 klockan 05.45

jag hoppas vi ses hemma! :)


jag vill också fira och bli firad

grattis i förskott linda danielsson 20 år imorgon (: jag skulle också vilja vara hemma och fira dig, men paxar dig på måndag istället. blir en suprise för dig då! jag skulle också vilja vara hemma när jag fyller tjugo men kommer nog vara i oslo då utan mina bästa vänner men får fira så gott jag kan ändå. till och med isberg är i umeå då haha snacka om ensam ;) whatever, kom gärna och hälsa på. nu är äntligen min rosa älsklings samsonite fullproppad och pumabagen likaså. redo för hemgång och ferie!!

shine


idag har varit en riktigt tråkig dag på jobbet. inget att göra och knäppa kunder! så därför för att komma på humör så passade jag på att beställa hem lite förnödigheter, precis i tid till hemkomst. rekomenderar starkt yves rochers pure camille ansiktsvatten och rengöringscreme. hur bra grejer som helst. en deo och puder åkte också ner i varukorgen för totalt 160 kr på rea inklusive frakt. klart och betalt :) kan erkänna att jag blev på lite bättre humör. för övrig tvättas nu kläder och väskor packas inför hemfärd. blir jobb dag och natt till helgen så tänker därför vara klar imorgon. mp3 ska också laddas och partylistor ska skapas eftersom snart bär det av till efterlängtade, underbara vänner och familj i umeå och sedan till hemavan och studentskin wie! :D

mer is tack

idag var en mycket trevlig, ledig dag som jag spenderade med fröken isberg. vi möttes upp på tullinscafe och tog oss en lång och god pratar fika. behövdes och var på tiden haha. efter det i slasket traskade vi hem till mig och såg det bästa en tisdag kan bjuda på. gossip girl och andra avenyn. vi la också upp lite roliga planer för vårt fortsatta liv här i oslo. stannar nog till maj tror jag :) fler tisdagar med dig inbokas härmed! förnöjd sitter jag nu vid tv och ser nyheterna som bara handlar om obama. det är en stor dag idag - i have a dream

=D


lata norrmän kan visst ändå

i två veckors tid har ingen här brytt sig om hur det ser ut, inklusive jag. grejer överallt kan jag lova. men speciellt till syster kan jag meddela nu att det är riktigt fint och städat här ;D ikv styrde haukon upp stor städning som fullföljdes av alla. med hög musik och skurmopp så glänser det här nu. hoppas bara det håller ett tag och att inte männen i huset faller tillbaka i sin lathet haha. svenskar är nog mer flinka men norrmän kan visst bara om de orkar.
     imorgon ska jag fika med isan och umgås. ser fram emot det. var lixom ett tag sedan nu, tokigt. annars pirrar det av hemlängtan i magen och resfeber över hemavan med tjejerna. ska bli grymmt kul att få umgås och kalasa med er en långhelg och åka slalom. synd bara att jag missar fröken lindis tjugoårsdag nu i helgen men tänker fira henne på måndagen istället då jag kommer hem. sedan fyller ju hanna år på torsdagen då bussen går mot fjällen. bastu lite gulach och en drink ska vi väl fira med :D hihi. 
    för övrig så kan jag upplysa om att mitt liv är för stort för tre väskor. har börjat packa hop grejer för hemresan nu och gjort lite högar. spara, kasta och ta hem. jag har ingen aning om vad jag ska ta med och lämna hemma eller vad jag ska ha kvar gah. kill me softly eller hjälp mig

finn ett fel ?

jag kännde mig nog för svensk

sammanfattning av en mycket kul helg som innehöll det som behöves... i fredags hade jag och speciellt tesso taggat att dra ut och dansa. men ja det blir aldrig som man tänkt sig? ibland blir man tvär sugen på annat :P en vinare satt mer är bra i mig under kvällen som inte slutade på ett uteställe för mig. destination grönland stan och sen hamnade jag visst hemma istället haha. ett antal hjärnceller mindre och några minnesluckor från kvällen blev det som jag fick berättade för mig dagen efter. men det bjuder jag på. kvällen var i vartfal lyckad :) dagen därpå känndes det bättre i huvudet efter en kaffe och promenad ner till stan, det behövdes.
      på det blev det sedan några timmars jobb på morris. därefter tog jag trikken till grönland för att hämta upp halva livet som blev lämnad kvar hos tjejerna. min väska alltså! åkte efter lite eftersnack hem, tog en powernap, en lång dusch och taggade sedan lördagskvällens festlighet.

     färdigklädd  och taggad begav jag mig i god tid mot lina för jag trodde jag skulle gå vilse haha. men jag upptäckte snabbt att jag inte har så dåligt lokalsinne och att majorstuen bara låg tio minuterns promenix från mig. så ringde därför isan och eftersnackade gårdagen. Det är hon bra på (: stackaren som var sjuk och ensam hemma.
     Halv åtta entrade jag linas place och kände mig något utstickande. de var väl sju tjejer kanske och alla svartklädda. Jag övervägde att ha en svart kofta hemma men är ofta svartkädd så valde istället den knallblåa haha. Så snesteg av mig där. efter de ätit och vi druckit några glas vin så tog jag och lina trikken till grünerlokka och våra jobbar kompisar ida och cecile som hade förspill. Där dök "jag är känner mig inte som er" känslan nummer två upp. Både jag lina kände oss riktigt svenska = är det fest, är man klädd för fest ;) det var riktigt trevligt där, inget snack om saken men inte som jag och lina förväntat oss haha. Vi svenskar vet kanske bättre hur man festar!? ;)
      vinet tog snabbt slut och klockan slog utgångstid så vi tjejer tog oss till club moloch och opopulär som låg i en gammal garagebyggnad. efter vi prickats av på gästlistan från facebook så paxade vi en stor säng brevid dansgolvet och köpte oss en tuborg. blev tyvär för linas skull lite för mkt hoppande i sängen eftersom hennes vin som dracks ur en nallepuh plast mugg skvätte ut över hennes face.
      lokalen var coolt pyntad och egentligen bra men för tredje gången på kvällen erkänner jag att jag inte kännde mig riktigt hemma här heller haha. jag och lina var eniga så vi lämnade våra mates och det norska folket och klackade ner mot stan. väl framme visste vi inte vad vi skulle göra så två frusna själar tog en varm taxi hem till lina igen. nöjda över kvällen ändå :) Vi njöt av lite pasta och drömmde om killar innan jag pallrade mig hem för att sova. 
      Men väl hemma möttes jag av en än lite lullig haukon som föreslog nachspill = eftterfest så jag hakade på. fram till halv sju på morgonen drack vi öl och wiskey, spelade skön musik och lärde känna varandra bättre. Innan båda under varsitt täcke höll på somna på varsin kant av soffan så sa vi god natt kompis och avslutade kvällen.
     helgen bjöd på det som behövdes för mig. en härlig full fredag med umetjejerna och en udda men kul lördag med go lina :)

DET SNÖAR

När jag vaknade upp för en timme sedan observerade jag inte att det snöade. det storsnöar ute har jag märkt nu :) supermysigt, då behöver man inte känna att man måste göra något av dagen. jag ska krypa ner under täcket i soffan nu, se på greyes anatomy och äta lite risekrem innan jag orkar uppdatera om min tokiga helg. seyah


fredag är ändå dagen som känns bäst

Att vakna upp på morgonen och veta att det är fredag måste ändå vara något av de bästa som finns. har just haft lite hemma spa, packat väskan för kvällen och taggat till. snart går trikken mot centrum och mot vinmonopolet. därefter ska jag hinna med att sälja väskor och stänga igen morris för dagen. sedan väntar parteeeeey ;D  


SOMMARÖNSKNING







.


hallonsylt

jag föll för frestelsen på rean och unnade mig något idag igen.
i vår och sommar ska jag dofta som en hallodröm ;)

vardags-lycka

Mitt välkommnade på jobbet idag var det bästa någonsin. lina kom springande leende mot mig direkt och ba det fins en överasking åt dig inne på personalrummet. där på skrivbordet stod den sötaste, flickigaste lilla presentpåsen jag någonsin sett innehållade risekrem och jordgubbsås att ha på från sötaste go mette. damen på 62 år som alltid är lika tuff och fint klädd i olika matchade färger var dag. tror hon är min gammel idol. som henne ska jag också bli som tant :D 
      bakgruden till detta var nog att jag överraskade henne med en burk gulachsoppa i julklapp. hon har ofta kommit in på personalrummet då jag lunchat just varmakoppen gulach och påpekat hur gott det luktar. så tänkte äkta vara måste hon få smaka på. den uppskattade hon verkligen måste jag säga. hon hade berättat för alla sina vänninor hur gått det var och kallar mig efter det  för "din lilla gulach" ;) kul smeknamn!? hon gjorde min dag samt den perfekta starten på dagen. dock glömmde jag hela påsen och innehållet i kylskåpet på jobbet mindre bra avslut haha.
      just nu ser jag starkt fram emot helgen, fredag och fest redan imorgon! synd att mina homies just denna helg ska jobba, resa bort och vara nyktra som de inte varit på några månader haha, oddsen! det blir tjejerna på grönland istället blandat med lite annat kul folk som vi bjuditi in imorgon. på lördag blir det middag med lina och sedan förfest med cecile och ida från jobbet. på det väntas en hemlig fest på en fabrik på grünerlökka med gästlista. blir spännande :)


känsla


designade nyss min egen webbradio. p3 är helt klart bäst i alla lägen. blandningen av
musiken känns som hemma, minnen sommar och glädje på samma gång. jag njuter
dock små störs mitt lyssnande av ödegards spiseri och drikkeri under som spelar högt
ikväll. men det låter också bra, jag sommnar kanske in till goa rockklassiker sen istället

11 dagar kvar


Att bo över hundra mil bort från sina föräldrar går faktiskt bättre än vad jag förväntat mig. jag får min dos av dem på telefonen då och då ibland men det jag inte når är närheten. finns inget fint leende ansikte mitt emot en över telefonen, nej. blev glad över få en uppdatering av systers blogg och finna denna bild på mammsen och pappsen. ni är fina, jag saknar er lite nu. jag ser fram emot att snart få ge er en lång kram. love to you






                                                                                                 PUSS

NEW LOVE

min bara min (:

Desperet, lakrits & coccinelle

idag är jag överlycklig och nöjd fast jag har lyckats bryta två nyårslöften. men de är nog till för det? jag ska inte sluta shoppa och unna mig gott när jag alltid kommer bli lycklig av det. denna skinnväska har jag spanat in ett antal veckor på jobbet nu och idag var det min tur att vara den nöjda kunden att lämna morris. förrr  3095:- nu 690 kr jag säger bara älska rea och personalrabatt. lycklig över mitt köp firade jag med gröt när jag kom hem haha. efterätten blev en efterlängtad gratis kaffe från 7eleven och en godispåse full av lakrits framför desperet. perfect day! nu ska jag hälsa på min nya sambo som kommit hem från sitt lov. sedan väntar duschen sängen och marian keyes - suchi för nybörjare.

22/08/09

coldplay spelar på stockholm stadion. bli med meg?

4 mars


snart fyller jag 20. ge mig äkta vara

erica "rosa" jansson

när jag var liten kännde jag mig aldrig riktigt flickig, utan ville vara det. jag ville också ha långt hår med rosett i och klänning som alla andra. men nu när jag inte direkt längtar efter det längre så utstrålar det verkligen flickig-het runt mig i omgivningen. i mitt nuvarande hem, mitt bland alla svarta, blå och gråa saker, kalsonger, pizzakartonger och ölburkar finner jag mina egna grejer rätt så tjejiga haha. jag äger en ljusgul tandborste, rosa tops, rosa och blåa handdukar, rosa neccesär, rosa nagelborste, ljusrosa ansiktsatten, rosa-rött hårmousse, ljusblåa sängkläder matchande till tapeterna haha, rosa tofflor, lila mobil, färgglada trosor på tvättställningen, halsdukar i hallen och frukter i kylskåpet. ja tillvaron lyser tjej. förutom att jobbat sent och granskat mig själv och mina prylar idag, så har jag pratat med en glad hana som ringde (: och uppdaterat mig med en go gammal emelie robertsson på msn. alla flyttar verkligen och far överallt nu. massor av umeåbor anländer hit i veckan medan andra styr kosan mott fjäll och storstäder. jag gillar tanken att man är fri. man kan göra vad man vill, bara man tror på sig själv. ska avsluta kvällen nu med ett avsnitt av desperet. sleep tight


det underliga gillas ibland

idag har jag sovit och ätit. ganska rejält av båda faktiskt haha. sov fram till två och sedan begav jag mig till peppes pizza för 99 kroners buffen. mumms i magen, men den känns dessvärre gravidstor just nu haha. efteråt tog vi oss en kaffe som grädden på moset och avslutade kvällen med film på grönlad. mycket trevlig kväll med tesso och vicke som jag kommer se mer av  veckan. party och en tur till sandvika storcenter står på schemat! jag ska gå inför en tvådagars till helgen. försöka styra ihop med mina sambos en kväll och troligtvis komma över ett tjugolegg. ja tack.
     i helgen har jag annars jobbat och jobbat. både på scotsman och morris. har dock varit en lite tumultartat helg i stan pga israel och palestina kriget. det har varit stora demostartioner som urartat. finns ju idioter som bara förstört stan och skapar rädsla iklusive oss på morris. i lördags blev vi besökta av ett gäng somstal väskor, försökte slå sönder rutorna  och så slängde de in saker i butiken. en aning obehagligt faktiskt. folk som skulle demostrera mot fred? men på scotten kännde jag mig säkrare i helgen bakom biffiga vakters försvar och skjuts hem av både chefer och bartenders haha. blev två lagoma kvällar med mycket glada miner, lite stress och sjukt bra musiker som spelade. jag älskar rockmusik från trubadurer och sjungande glada norskar. speciellt de som ser bra ut och ger en konstiga förslag. vill du inte, så kan du. hm det var en hård karamell att suga på som jag än inte förstår något av haha. underliga norrmän alltså. 
     nu är det läggdax för mina sambos inklusive mig snart. men ska uppdatera mig lite mer om alla andra godingar hemma först. snart så snart ses vi. 26 januari jag längtar :)


give me a sign

jag har fet beslutsånget över mitt liv just nu. ska jag flytta hem efter februari eller stanna kvar till sommaren? jag hatar att tänka framåt för mycket :( men måste bestämma mig i januari om jag ska säga upp mina jobb eller inte. fuck it allll, just nu för ögonblicket deppar jag ihop

scarface

ikväll har jag sett en klassiker som man borde sett vid detta laget, men som jag inte hunnit se? i början av norgeresan så skrevs det ner en hel lista med filmer att se under norge och kan faktiskt medge att jag lyckats kammat igenom några av dem. good work erica. så ikväll var det dags för erica att skåda en av haukons ena favoriter, scarface! udda så udda men en kul film, mycket skratt från mig i bislett-soffan tillsammans med min våffelätande kamrat. testade på en variant med brunost på, riktigt kalas! så till joli testa med messör på nästa gång, det lär smaka underbart :D saknar bästa vän, inte samma närhet att bara ta ett skutt ner på storsängen i hasle längre... men snart ses kära ansikten igen. fick ett lycko sms av caci att hemavanstuga var bokat med batu och allt vecka 5. längtar ihjäl mig till fjällen och er tjejer. kärlek genom datorn i massssssssssssor.


jag lever (:

dålig uppdate, ja jag vet ska bättra mig. men kanske imorrn kommer en riktig summering av mitt liv haha. denna helg har jag iaf ägnat åt mina kära syster som besökt oslo. shoppat, visat stadens sevärdheter, festat, umgåtts, sett film m,m. så datorn har varit prio noll. hanna upptog också den del av helgens tid, mycket kul att ha dig på plats för en stund. tjejer kom igen :) för övrigt trivs jag mycket bra på bislett, lite kallt haha men har införskaffat mig ett element som värmer. mina norrmän är hyggliga och roliga, slarviga och charmiga så går ingen nöd på ensamhet. har ingen skrivlust alls nu, så kiss goodbye



man tar det man har

igår blev det rekord i filmvisning för mig tror jag. iaf på en dag som räknas som söndag. kammade totalt igenom fyra filmer. men det var rätt mysigt att ligga under ett täcke hela dagen. som verkligen behövs där jag bor nu. palltskallar som byggt en lägenhet utan element gah. så under den sista filmen när kylan kröp sig på mer, precis som på film men inte lika smidigt haha tog haukon nr.2 en gammal ranglig stol och bröt sönder den. som vi sedan eldade upp i brasan som ved för att få lite värme. varmt och gött, det hjälpte (:

nu ska jag snart kila iväg och möta upp kära syster som satt sig på tåget från umeå för att komma hit. det ska bli jättemysigt. vill åka in till stan nu md en gång. uppdaterar lite om nyår och lägger in bilder när jag har tid (: Puss

RSS 2.0