ledsen i ögat

jag fick nyss en tår i ögat av att läsa först linda pontes blogg sen jolis. erica skulle behöva gå på droger för att få ut rätt dos av er just nu. jag saknar er otroligt mycket. det händer massa saker och jag känner mig inte som mig själv!
     just nu flyttas soffor, bord, sängar och diverse ut ur lägenheten. jag är mest rastlös och känner mig ivägen. de fyra starka männen som de förklarade sig behövde inte min hjälp, utan jag skulle bara chilla :P har lite ångest, massa ångest. saknar dom redan, fett mycket tråkighet just nu. känner mig lite nere.

hur länge pallar jag?

livet i en resväska

jag borde tackat ja till att jobba på scotten idag. fick ett sms tidigt i morse om jag kunde jobba mellan fem och elva idag. men nyvaken tackade jag nej med mitt samvete om att jag inte kunde lämna mina sambos i sticket med flyttstädningen. men nu är jag helt klar med att packa ihop mina grejor i resväskorna och sopat lite i mitt rum.
resten av lägenheten ska vi visst skippa och städa eftersom lägenheten ska pustas upp :P
      så kunde tjänat lite pengar nu ist för att sitta här och vara rastlös. men tror jag kanske ställer upp och hjälper grabbarna med bära grejer till flyttbilen när den kommer, om jag kan var till hjälp :) det här känns sorgligt..

fett-tisdagen

norrmännen vet verkligen inte vad fettisdagen är. fett tisdag? och alla på jobbet tittade snett på mig och bara skrattade haha. tacka vet jag lina som backade upp mig. blev tyvär ingen bulle för mig idag, får bli en imorgon istället. har som hunnit med massa annat som var tvunget att göras. ska fortsätta vara hemlighetsfull fast caci inte vill det hihi (: så därför lämnar jag min kväll osagd. den kunde inte bli bättre iallafall. 
     imorgon så är jag ledig och lägenheten ska städas ut. vemodigt och sorligt att lämna mina norrmän. men kommer träffa dem igen. det blir en snabbvisit över helgen eller en månads boende hos sara och isberg. kortis eller långis, ska bli kosligt hur som helst att rå om er tjejer igen!
      i helgen så ska jag fira min tjugoårsdag i förväg med party-party. till veckan väntas sedan löningspils, suschi samt riktigt födelsedagsfriande på onsdag men vet inte hur än. får klura ut nått bra, men tårta ska jag då ha (: skulle velat vara i hemma i umeå med alla omtyckta vänner men jag ställer till med fest en annan gång. jag saknar er!
     ska strax krypa ner i min säng nu och se andra avenyn innan jag för näst sista gången somnar i mitt fina rum. imorgon kommer jag spendera natten i lägenheten helt själv eftersom grabbarna flyttar över allt till deras nya place imorgon. hur vågar de lämna mig själv, scary.

allt på en gång

just nu händer det massor i erica janssons lilla liv. så mkt att jag inte orkar skriva ner det. men vad jag vet för tillfället är att jag är sugen på äta suchi med lina snart, jag haltar fortfarande med en blåmärkt och skadad vad, jag blev bjuden på godaste nattmaten av snäll ömtänksam sambo i helgen efter jobbet, igår var det personalfest på scotsman som gick vilt till efterso det var gratis sprit åt alla, jag måste verkligen se den flertalet oscarbelönade filmen slumdog milionare, imorgon ska jag äta halvpris god pasta med anna mf, efter ha gruvat mig idag så fick jag istället smaka på engen medicin som är något frustrerande, jag längtar ihjäl mig tills påsken då jag förhoppningsvis ska till johanna i åre, jag är avundsjuk på min familj som åker till sthlm i helgen, jag blir bostadslös på ondag och flyttar i veckan, jag längat till en sommar planerad med festivaler och täfteåbeachen, våren är på g i oslo med varmt solsken och jag vet inte vad som händer och sker innom mig. massa random feelings finns som måste ut snart. lätta på trycket i hjärtat vore något. godnatt till alla som fattade detta aningen virriga inlägg. kyss och klem


tredje gången gilt?

ikväll har jag spisat ute med två riktigt goda vänner, is och sara :) i snökaoset med blöta skor, som är en vardags sak nu så begav vi oss till det poppulära stället tullins café. mycket mysigt, massor av folk och helt lovely god kycklingburgare på eget vis. jag njöt av varenda tugga, lika så klunk av den varma chokladen efteråt. redan lite efter halv nio kände vi oss färdigpratade och belåtna så vi sa hejdå. väl hemma efter en varm behövlig dusch så tog den lugna kvällen en oväntat men ändå aningen väntad vändning. a happy ending. vad hände? ingen som vet, ingen som vet ;)

jag saknar min blonda halva

 

love is my drug, is my medicine

Love is my drug - John ME
Mayhem - Lorentz & sakarias
Beyonce - Save the hero
Darin - runaway
Parken - åt helvete med himlen

erica says: all in ikväll tjejer


håkon och hauken försökte med all in på varandra

efter en vinare eller tre gick vi all in på en för liten bild

fröken isberg förstod all in lite fel i lördags

carstens filosofkompis fabio gick all in på vem vet vad? freaky

ILOVELIFE

mitt internet eller kanske dator är i lite dålig form. följer kanske mitt öde och min sträckta vad som är på bättringsvägen, hoppas du dator också tillfrisknar. därför har jag istället för surfat, börjat se om greek. återigen har jag förälskat mig i cappie. kärlek till en charmig seriekille är den bästa kärleken. inte sant? imorrn börjar jag i härliga tider klockan tre. därför ska jag innan väskförsäljningen startar kanske uppdatera om en av oslos roligaste helger. om internet mår bra då och jag haha. nyss kunde det också hänt något kul, olovligt med en sambo att berätta. but thats a secret i never tell xoxo gossip girl


det är nu oslolivet börjat på riktigt

.. och det kan bara bli bättre.

det är nu dax för något speciellt gott som avnjuts någon söndag sådär nu och då efter en lyckad gårdagskväll. bakispizza! återigen en galet kul kväll igår med fröken isberg. vissa firade sin kärlek medan andra förstörde den för någon lycklig ovetande människa. den här alla hjärtansdag kommer kommas ihåg från morgon till kväll länge, länge.. nu ska jag se Australia och kalasa på min mozzarellapizza. peace gott folk :)

glad alla ♥ dag

egentligen har jag inte tid till attt skiva nu. men finns mycket kul innom mig på lager som vill ut haha. måste göra mig ordning för utekväll nummer två. men tänkte önska alla singlar och kärlekspar där ute en fin dag!  sammanfattar jag gårdagen så säger jag för mycket vin, halka, fylle sms och bilder, luckor att fylla på med minnen i efterhand haha, dans, trevlig utgång och massor av skratt i goda vänners sällskap! idag på stan på lunchrasten kollade jag igenom mina skickade meddelanden på mobilen. omgivningen måste trott att jag varit knäpp. jag höll på skratta ihjäl mig av mina sms jag skickat till joli. tur de hamnade hos hennes och ingen annan :D ett pinsamt smakprov får komma sen haha!! annars igår hade jag tur i oturen. som tur var bröt jag inte benen av mina hundra bambi på hal is fall utan sträckte bara vaden. eller bara och bara den gör ont. lär väl ta livet av mig själv innan denna kväll är slut haha. det kommer bli då lamt med dansande. tack is och sara för en kunglig kväll igår, bästa i oslo nästan! nu har jag inte tid, utförligare imorrn PUSS BAH


pjuu

äntligen kan jag andas igen. såg just låt den rätta komma in. vilken märklig film det var. vet inte vad jag ska säga, blev helt fast i den. även om den var sorlig, blodig och kall så var den samtidigt fin. kan inte sätta ord på känslan i mig just nu. nerv-vrak typ? måste nog ses för att förstå. skulle behöva min anki som dessvärre ligger i en karton nerpackad hemma att krama i natt. men får agera vuxen och klara mig utan ett gossdjur. nu ska jag försöka sova, försöka... hoppas inget häder imorrn, ja eller idag, i natt, det är ju trots allt fredagen den 13 

att längta till

just nu vill jag först att carsten ska stänga igen fönstret. människan sitter och röker inne i varadgsrummet brevid mig, galet kallt burr. han är mest random här alltså. sen vill jag att mars, den bästa månaden ska komma, som innebär:
- min sjätte månad i oslo, halvårs varning
- nytt boende, nya eller gamla sambos igen
- vårväder och mera, varmare solsken :)
- jag fyller 20 år ♥ jag längtar fast jag fått åldersnoja. den 4 mars är jag inte längre tonåring. denna underbara guldålder i detta land innebär att jag får köpa sprit på vinmonopolet. jag behöver inte längre bry mig om 18 års gräns skyltarna där längre, utan
kan välja och vraka. dock är det dyrt, blir nog ändå inte några coola köp haha vinet smakar ju än fint. jag får också gå ut på de efterlängtade tjugoårs ställerna här. bli med meg ut

vårpirr

dagar som denna blir man glad av att vakna upp till. strålade sol och blå himmel ute som lockar till att ta sig ut och stiga upp :) undra om alla pälsdamer på jobbet fortfarande bär sitt stora förfärliga lurv? hoppas inte! återstår att se senare på jobbet. skulle egentligen börja klockan tolv idag, men fick sms att det vat super lugnt och att jag kunde komma senare. men jag vill jobba gah! ikväll ska jag på visning på ett rum hoppas, hoppas det är något för mig!

01.13

jag gick nyss och la mig egentligen. men mitt sömnförsök varade dessvärre inte länge. under mig på ödegaards spiseri och drikkeri har de någon slags musik tävling då och då, faktiskt ikväll. men bara för att jag slog på datorn igen så slutade abbamusiken spela. lyckat haha. jaja väl bloggandes så kan jag visa upp mitt senaste köp. som också förblir det enda denna månad. fast det var halva priset drogs en tusing för dessa corall-rosa täckisarna från kontot.


i'm so looking forward to next season =)

what to do

idag har jag varit ledig och verkligen inte gjort någonting alls. hållit soffan varm, kört två maskiner tvätt och uppdaterat min blogg är väl det enda jag åstakommit haha. ingen är hemma nu och jag är dessvärre rastlös. tror jag ska gå och köpa mig lite godis på ica som har det bästa godiset som ligger farligt nära och sedan lägga mig på sängen och se en film. satsar nog på det nu, tjing


veckobrev

på tisdagen stod jag på jobbet igen klockan nio som varje tisdag. efter jobbet hade vi personalmöte innehållande pizza och läsk samt säljknep för vår rätt så stilla period som det är nu. med mätt mage klockan kvart i tio så begav jag mig sedan till garage. ett uteställe där monica som fyllde tjugoett och några andra tjejer från scotsman väntade. gruvade mig lite innan när cecile från jobet upplyste om att det var 20+ där men att förhoppningsvis skulle gå bra. som det gjorde :) meddelande vakten att jag kom rätt från jobb och inte hade med mig leg. han tittade på mig en stund men nickade sedan glatt och blinkade att det var ok. yey!!
       väl inne hittade jag sällskapet som också bestod av bartender jörgen. beställde en öl och entrade deras bord. får skylla mig själv att jag som vanligt drivs med att jag är yngst och ska rydda borden haha. efter någon timme gick vi vidare till en liten liten pub där ett band från scotsman spelade. de driver alltid med oss som jobbar på scotsman. speciellt jörgen och monica fick sig några pikar från scenen. alla skrattade åt de interna skämten medan övriga på stället inte hängde med alls haha. inte allt för sent gick jag nöjd hem över en trevlig kväll lite tidigare än de andra. dötrött efter en intensiv dag och måndagens resa. 
      onsdagen spenderade jag och fröken isberg på b.i.t. ett mackställe som liknar subway men hundra gånger lyxigare. vi njöt av en egendesignad macka och efterpratade både hennes och min händelserika helg samt satte upp planer för våren :) mycket trevlig pratstund. torsdagen blev lugn framför tv:en med mina sabos och helgen präglades av dubbeljobb. där finns inte tid för något annat emellan så först på söndagen fick jag tid till nöjen. gick då först på visning på ett rum och därefter hälsade jag på vicke, elin, amanda tesso och nicklas. mitt besök blev lite längre än väntat. vi han med en subway visit, chicago turnering och slappande innan jag vid elva tjuvåkte trikken hem, med nerverna på spän haha. i måndags jobbade jag sent och därefter gick på visning nummer två. men dessvärre passade allt där inte heller perfekt. börjar känna stressen nu. men känner lite lugn eftersom två backup finns. 
       igår besökte jag helsfyr där is och sara bor. vi planerade kommande mardrömmshelg haha men som vi ska göra något bra av och drack te. bara myspys i soffan innan ja for hem. grät sen kanske i två timmar till både greys anatomy och andra avenyn innan ja somnade. värda serier att börja se? hell ja

back to buisness

2/2 gick bussen 5.45 från umeå mot oslo igen. tillbaka till jobbet, tillbaka till vardagen, tillbaka till mitt nuvarande liv här :) det blev en lång resedag med ett antal tågbyten. fick dock resa i första klass hela vägen med en stor stol, kudde och riktigt bra utrymme för benen. fett najs ;D under resans tid ringde pappsen och kollade till mig om jag mådde bra några gånger. han berättade att han själv ibland haft reseångest men när man är påväg tillbaka igen brukar det kännas bra. jag håller med dig pappa. det gjorde det. när jag väl var iväg på resande fot på väg hem (oslo är hem nu) så känndes det bra. jag trivs här (: vid halv nio var destination oslo sentralstation uppnådd och jag kännde mig som hemma igen och redo för några fler månader! jag är inte klar med oslo riktigt ännu.

pärlor


helgen i hemavan var superduper kul med bästa sällskapet. speciellt trevligt med
dessa två gobitar jag inte sett till på fem månader. mer av er ni är riktigt bra :)

hemrese ångest

på söndagen den 1/2 vaknade vi tjejer upp lyckligt ovetande igen över att det var städat :) alla popcorn som trivdes på mattan, lappar, burkar, mat och glas var borta. ska killarna satsa på städyrken istället haha? men själva storstädningen var ändå kvar innan vi skulle kunna ta oss hem. egentligen tänkte vi ta oss hem med halv fyra bussen men vi bestämmde oss för att tillsamans göra ett ryck och bli klar till tolv. med killarnas hjälp städades stugan ut, grejerna packades ihop och stugan återfick sin glans. boysen hjälpte oss sedan ner med de tunga grejerna med bilen till bussen medan vi promenderade ner. tusen tack :)
      innan bussen gick han jag säga hejdå till grabbarna som jag inte förväntat mig att träffa under min semester hemma. kul att se er igen! på bussresan mot umeå igen eftersnackade vi helgen och kollade vi igenom alla bilder från resan. haha vilka moments som sparats på bild alltså :D studentskin vecka fem nollnio forever! resan i sig gick segt, som alla hemresor oftast gör men vi alla var trotts slitna och trötta mer än nöjda över helgen. om jag inte är och säsongsjobbar i ett fjäll nästa år så blir det hemavan vecka fem igen. eller kommer typ seriöst ta ledigt då för att få åka dit igen och umgås med mina bästa vänner. 
     åter i umeå på busstationen fick jag lite små ångest att man ska lämna staden och dessa fina vänner jag träffat under veckan igen. på slutstationen hagmarksvägen sade jag slutligen hejdå till ida och hana i bilen. blev en lång kram till de båda som ska räcka kanske fem månader till fram tills nästa gång. sorligt men sant :( 
      sista söndags timmarna i umeå spenderade jag med kära familjen hemma på haga. vi åt pizza, planerade att de ska komma och hälsa på mig snart och myste lite i soffan. där fick jag en liten ångest attack med tårar över att jag skulle tillbaka till oslo och lämna allt bra hemma. men de fick mig tillbaka på banan och se ljuset i tunneln. avskedet då mam och pap tog bilen ut till täfteå gick bra. blev en lång kram och hopp om att de kommer till oslo snart. packade ihop mina grejer till sen midnattstimme innan jag somnade.
     


bäst på fest

lördagen den 31/1 började med en överaskning. det så grisiga vardagsrummet efter gårdagen exicterade inte. emil som siste man i sängs hade under natten hade städat rubb och stubb. vi fyra tjejer blev helnöjda och fick en bra start på dagen! efter grötfrukosten och pjäxorna var på for vi ut och åkte (: nu även med caci i sällskapet. direkt tog vi oss upp till kungsliften för den bästa åkningen och vädret. uppe på kattstugan i solskenet satt vi och eftersnackade gårdagen med en päron smil. studer som denna alltså (:
      maja anlände sedan och vi förhörde henne på efterfesten hon hade hittat. vi hittade ju endast vår egen haha. vi åkte några åk och sedan så drog vi til stugan för lunch. killarna som stannat i stugan under dagen hade farit på utflykt till sibylla. vi lunchade och slappade ett tag innan vi drog ut till backen igen. på eftermiddagen ringde hushållningen hemma haha och undrade vad vi skulle äta till middag. gulach hade vi tänkt men killarna ville bjuda oss på middag, sweet :) kring tre var benen slut och vi drog till afterskin. rosiga om kinderna tog vi oss en öl och slappnade av ett tag bland alla stordrickande studenter innan vi åkte ner till stugan. 
      där möttes vi av tre kockar som tillagade tacos i högsta hugg. vi tjejer slängde oss på sängen och slappade ett tag innan maten vart serverad. mycket gott, trevligt och uppskattat av oss alla :) efter maten kom vinglasen fram samtidigt som vi om vartannat entrade duschen och fixade till oss. rätt tajt framör lillspegeln återigen. undra vad killar har för syn på oss tjejer som fixar till oss i evigheter :p när alla var någorlunda klara för kvällen började vi med våran förfest lek igen haha. återigen några pinsamma situationer men som vi klarade oss ur. tror jag iaf lyckade göra de haha?
      den här kvällen var det var all in nummer två för oss alla igen. speciellt en brud som smilande och bjöd på sig sjäv lite mer än oss andra ;) go girl. förstår varför alkohol skulle vara olagligt om det uppfanns nu haha för lördagen kan beskrivas med urspårning, galna bilder, bra party musik, mycket kramar och kläng, ben och fula, fulla face? mitt allaround hårband, försök till fler lekar, innerök och massor dans. förfesten vart mycket lyckad innan vi igen lyckades ta oss upp på hotellet. wee!
     återigen dans på scenen, mera go dryck och glada människor. dock beställde ingen av oss vår drink vi planerat ikväll heller. illa så illa, det får göras på annat utestäle någon annan gång. sista timmen på högis spenderades på det lilla dansgolvet med riktigt bra musik och danskunninga godingar innan vi GICK hem, inte rullade haha. vi alla hamnade hemma igen och efterfestade samt fyllekäkade. nu blev det tacos blandat med gulachsoppa, mackor och kladdkaka. mycket gott i magen innan jag sent somnade efter en lika lyckad kväll. bästa sällskapet (:
 

studentskin

jag och ida, mest taggade på att åka steg upp med tuppen på fredagmorgonen den 30/1. ute var det dimmigt men det stoppade ändå inte vår dag i backen. vi lagade gröt och tog fram storpacket av euroshoppers skivade ost haha och väckte de andra. fyra nöjda, mätta och välklädda tjejer begav sig sedan ut mot backen. vi trodde det skulle vara dimmigt och kallt hela dagen men när vi kom upp till kungsliften strålade solen varmt och himlen var blå. helt lovely :) vi spenderade förmiddagens åk där tills lunchtid då vi for till stugan och caci ringde för hon anlänt. vi snabbåt lite bullens korv och mackor samt fyllde på energin en stund i soffan med godis.  
       under eftermiddagen i backen fick vi sms från umeå och ett välbekant killgäng som också var på väg upp, utan boende. ovanligt haha ;) de slutade med att när vi hade det som tjejigast efter en avnjuten lasagne med tillfixning framför vår enda spegel så ringde telefonen och vi senae fick besök. tony johan och emil anlände lagomt till våran förfestlek, lappleken. den här personen.. sen fyller man i vad som står på lappen och ger den till den mest passande personen. gav riktigt mycket skratt uder kvällen för pinsama och icke pinsama lappar ;D 
      kvällen rullade på sakta, riktigt skön för vi han med mycket. det vill också säga att man han med att dricka för mycket. blev aningen snurrigt i miss janssons huvud kring nio tiden men räddade mig själv med hjälp av hana och caci. no words haha. mer påfyllning av alkohol i alla och sedan begav vi oss mer än taggade upp mot högfjällshotellet. tiden där gick däremot snabbt, kan också bero på att vi drog hem innan det stängde. vi han iaf med att dansa på scenen ett antal gånger innan vi dansade ner för backen under hotellet rullandes i snön HAHA. fattar inte vad som tog åt mig hana tony och emil på vägen hem. eller tog åt mig kanske? jag var dyngsur när vi kom tillbaka till stugan för jag besökt ett antal snöfyllda diken som jag trodde var genvägar hem. hur som havre var det kul :) jag och tony hittade en norrman som såg vilsen ut och drog med han på eferfest i vår stuga.
      vi som var vakna fortsatte kalasa lite och resterna från lasagnen åkte fram. jag hade tänkt mig en lunchbit av den dagen efter men formen var tömd dagen efter. bästa fyllekäket som uppskattades med än väl av alla, tankz mum! innan kvällen slutade i våningssängen han vi också med hanas kladdkaka och prata massa strunt. mycket lyckad dag i alla ära :)


mot sveriges bästa feelgood plats

tjugofem över sex på morgonen satt jag och tre saknade, förväntansfulla tjejer i bussen på väg mot årets studentski. dax för destiation hemavan som inte började vilket datum som helst utan den 29/1 på hanas tjugoårsdag :) äntligen var jag maja, ida och hana på väg! på bussen fick ingen mycket sömn. efter fem månaders uppehåll av umgänge så hade vi en del att prata om. bussresan gick därför ovanligt snabbt med bland annat mål med helgen och drink smeknamn som vi kom på till alla som skulle beställas i baren. jag erica missy jansson utsågs till casual but wild ;) framme i hemavan efter jag och hana äntligen fått nyckel i handen och hittat rätt till hemavan service så konkade vi upp med vår packning. inte det lättaste laget, väskan kändes blytung upp mot oscars väg 11.
      väl inne i stugan pustade vi nöjda ut. jättefin stuga med bastu och alla förnödigheter. dock bara en spegel som fanns inne på toan. allt för oanpassat för tjejer haha ;) vi packade in oss i rummen och gick sedan iväg på ica för inhandling av äkta fjällenmat. bullens, godis och havregrynsgröt är ett måste till fjälls. fyra hungriga, lite småtrötta själar avnjöt sedan idas pasta carbonara, mums!
     efter det kände både jag och ida för att bli lite extra fina inför helgen. hana satt saxen i båda våra hår och två nöjda tjejer smilade sedan när vi entrade spegelbilden på toan. stort tack (: på det ville vi alla frächa upp oss lite mera. vi bastade sen och jag vågade testa på snödrivorna utanför. kanske för jag är halvt finne som mamma påstår haha. kvällen slutade sedan med att vi firade hana med kladdkaka och bullar samt lite presentöpping. plump på det och vi alla kände att sängen lockade. trötta, nöjda och förväntansfulla på fredagen somnade vi bums. bättre och mer rofylld sömn än till fjälls finner man inte. 

ingen rast på schemat :)

onsdagen 28/1 startade också tidigt. käkade frukost med kicki på mekka innan jag vågade mig iväg till draggens korridorer. jag inbillade nog mig bara men jag kännde mig aningen utittad och vilsen i s korridoren. kanske tänkte för mycket på att jag inte längre hörde hemma där. veggmatsalen bjöd på en full tallrik med massor av gott innan jag och systers trevliga klasskompisar visade upp sina kläder inför modevisningen. blev en snabb titt men många fina resultat skymtades. 
       klockan halv 12 befann jag mig sedan på umeå bästa fik, cafestation. självklart med två efterlängtade lindor och massa skvaller. riktigt mysigt som vanligt och kul att träffa dem. en dos av er behövdes :) efter det var färdig snackat träffade vi upp acke på starz. efter en hejdåkram av honom kom nästa hej och hejdå kram på rut till linn. en snygg bad hair day mössa (som nu på efterhand verkligen var ett bra köp. all eyes on me everywhere) införskaffades och lite annat vårfint innan jag med många kramar sade hejdå till glöm inte bort "carrie och charlotte" ville egentligen hinna titta förbi kajsa på mekka igen men blev ingen håltimme inte.
       nästa på tur var hannis :) träffade upp henne över en tacobuffe-fylld tallrik på piassa. lite mer av dig tack, kom och hälsa på i oslo igen tjejen! eftersom mamma planerat ännu en träff med mormor så stressade jag för snabb iväg från hanna upp till sofiehem. mer mat och äppelkaka på det i en redan välfylld mätt mage. efter flera kramar och uppmaningar om att ta hand om mig skildes jag åt från 88:a åringen. 
      mot hagmarksvägen och till nästa date. anton och burre knackade på dörren. fick en lång trevlig kväll med kortspel och prat, mycket längre stund än vad jag hoppats på :) godingar! halv tolv fick jag lov att ta mig i kragen, lite väl sent och börja packa inför hemavan. kring halv två kanske slöts mina ögon med förhoppning om att allt låg i sin ordning i min väska.
     

farmors köttbullar

Vaknade tidigt upp tisdagen den 27/1 för frukost. jag säger det igen, efterlängtade svenska mat. efter mätt mage rullade pasaten med familjen jansson in till stan. på plats äventyrade jag källaren och rotade igenom alla mina kartonger. ett antal oplanerade kläder att ta tillbaka till oslo åkte upp medan de jag lessnat på packades ner. vid elva då syster sovit klart gick vi till farmor för en efterlängtad lunch! med en proppmätt mage som vanligt vid besök på domarevägen och 500 kr i julklappspeng rikare så gick jag in till stan för att få en träff med kicki. svängde också emellan förbi mekka och hälsade på några gamla godingar. efter ännu mera fika i magen hos kicki och uppdateringar om umeå så bytte jag sällskap till kära eleonor och till hennes lya. i soffan fick jag mera uppdateringar och en pratstund som jag önskat varat längre. bästa eleonor! mamma hämtade mig sedan för familje-filmkväll. mumien tre såg innan ännu en natt framför brasan avslutades.

rejäl rewind

måndag 26/1 anlände jag till hemljva-nya hem. en glad syster och efterlängtad fader stod på umeå busstation och välkommnade mig. sedan bar det av mot hagmarksvägen 28. som strogatan fast i mindre format, mycket mysig lägenhet trots det knallblåaköksluckorna (: ser fram emot att flytta hem sen. dagen spenderade jag sedan med en saknad lindis som olovligt köpte stark och god dryck. hann med ett snabbt möte med hemavan brudarna och sedan rullade bilen av mot täfteå.
      Väl där möttes jag upp av en lång varm kram av mammsen och väldoftande mat. äntligen svenskt på bordet. pappa visade sedan stolt upp "verkholmen guesthouse projektet" för mig. träpanelen i min stugan har förvandlats till en vit skärgårdsdröm. där ska det verkligen njutas i sommar! tack m&p. kära släkten anlände sen glada att se mig och vi åt middag. innan hade jag verkligen förätit mig på mammas rotsaksfrukter i ugnen men kan lova att de smakade som aldrig förr. efter en kväll med mycket skratt, norgehistorier och mammas nya favorit film mamma mia så somnade jag gott in på min favoritplats. pappa vet att det är madrassen framför öppna spisen :)


ska snart bli en bra bloggerska

borta bra men hemma bäst vs
hemma bra men borta bäst? ;D

hade en underbaaaaaaaar vecka hemma och i hemavan, tack allt och alla. nu äntligen har mitt internet återvänt och jag till oslo. innan uppdatering kan ges ska tid finnas till det haha, bilder läggas in på datorn, bloggar läsas och resväskor packas upp. lite sent men har haft två fullbokade, roliga kvällar på bortaplan från oslolyan. puss på världen

RSS 2.0